Masažne pištole so vse bolj zaželena naprava, na katero prisegajo mnogi. Svojo priljubljenost si je takšna vrsta orodja priborila tudi zaradi preproste uporabe in izjemno dobrih učinkov. A še preden se lotite uporabe tovrstne naprave, je dobro, da ste temeljito soočeni s tem, kako se pravilno uporablja.

Preden masažno pištolo vklopite, izberite željeni masažni nastavek. Tega vstavite v pištolo in nato napravo vključite. Pri vklopu masažne pištole ne smete naslanjati na telo. Postopek masiranja morate vedno pričeti na nižjih nastavitvah moči ter jih postopoma povečevati. Do dodatne napetosti v mišicah lahko na primer vodi previsoko nastavljena hitrost oziroma moč masažne pištole.

Kaj storiti, ko pridete do vozla, togosti ali mesta bolečine v mišici

Ko pri uporabi masažne pištole pridete do vozla, togosti ali pa do mesta bolečine v mišici, je zlasti pomembno to, da ne masirate direktno na tem mestu. Začnite nekaj centimetrov stran. Nato se počasi premikajte proti omenjeni točki.

Pustiti morate, da masažna pištola drsi po mišici in da ne pritiskate nanjo takoj. To ponovite nekajkrat, nato pa postopoma dodajajte malo pritiska ter povečujte hitrost naprave. Ko dobite občutek, da se je mišica že dobro prilagodila nastavitvi hitrosti udarcev, lahko do dve minuti pustite delovati napravo na točki vozla, bolečine oziroma togosti.

Mišico lahko masirate največ tri minute

Pri uporabi masažne pištole je treba obvezno vedeti tudi to, da smete vsako mišico masirati največ do 3 minute. Če želite še bolj efektivno masažo, je treba zamenjati masažni nastavek s tistim, ki je primernejši za mišično skupino, ki jo masirate.

Med uporabo masažne pištole globoko dihajte, da se lahko vaše telo pa tudi mišice povsem sprostijo. Svoje telo dobro poslušajte. Ob bolečini takoj zmanjšajte pritisk oziroma nastavitev hitrosti udarcev oziroma moč.

Kateri masažni nastavek je najbolje izbrati

Pištola za masiranje vključuje šest različnih masažnih nastavkov. Uporaba vseh je jasno in temeljito opisana v priloženih navodilih pri nakupu masažne pištole. Prav vsak nastavek ima namreč svojo funkcijo. Kljub temu pa to ne pomeni, da nekaterih nastavkov ne smete uporabljati na večjih mišičnih skupinah, če so namenjeni masiranju manjših skupin mišic.

Uporabljati je torej treba tiste vrste nastavkov, ki se vam zdijo za doseganje ciljev najustreznejši.