Otroci se hitro zamotijo z raznimi aktivnostmi in uživajo v domišljijski igri tudi če sploh nimajo kakšnih posebnih igrač. A vseeno jih je pametno vsaj nekoliko usmeriti, da svoj prosti čas preživljajo ob zanimivih in koristnih aktivnostih v dobri družbi.

Predvsem jih želimo spodbuditi, da se ukvarjajo z rekreacijo in športom. Če jim za ta namen ponudimo nekaj posrečenih pripomočkov, bodo gotovo z navdušenjem preizkušali svoje spretnosti na terenu.

Za otroke so zelo zanimive kotalke

Med zanimivimi pripomočki so recimo kotalke, ki jih najdemo v pestri ponudbi tovrstne opreme na G-sport.si.

Otroci bodo hitro osvojili osnovne spretnosti, ki so potrebne za vožnjo na kotalkah, saj gre za opremo, ki je precej prijazna do začetnikov. Z dvema paroma koles so kotalke veliko bolj stabilne od rolerjev, tako pa kot nalašč za učenje vzdrževanja ravnotežja pri takšnih aktivnostih.

Tako je kotalkanje tudi bolj varno in prijetno, saj ne bo veliko skrbi zaradi morebitnih padcev. Seveda je pametno kotalke v vsakem primeru dopolniti tudi z zaščitno opremo, a pri otroški opremi za igro in zabavo so prav kotalke gotovo dobra ideja.

Tudi zato, ker lahko otroci ob teh aktivnostih uživajo v družbi prijateljev in tako izpilijo še druge spretnosti, ne le gibalnih. Vsekakor je to idealna aktivnost za otroški prosti čas, zato je pametno izbrati ustrezne kotalke in otroku ponuditi pravo opremo za kotalkanje.

Na tem področju imamo sicer kar dosti izbire. Že med samimi kotalkami se lahko odločamo na podlagi različnih zahtev in pričakovanj, saj so na voljo mnogi modeli, ki se med seboj bolj ali manj razlikujejo.

Najdemo pa pestro ponudbo otroških kotalk, ki so dobro prilagojene malim uporabnikom in verjetno ne bodo predstavljale kakšnih posebnih težav pri uporabi.

So tudi precej ugodne in enostavne, za nameček tudi nekoliko prilagodljive, da ne bo treba menjati kotalk zaradi rasti otrokovega stopala.

Skiro še razširi možnosti pri igri na prostem

Že s kotalkami se odpirajo mnoge možnosti za brezskrbno igro na prostem, ta oprema pa lahko dobro funkcionira tudi kot osnovno prevozno sredstvo. Če pa bi radi še bolje raziskali možnosti na tem področju, se lahko odločimo tudi za skiro, ki je izvrstno prevozno sredstvo za otroke.

To je sicer nekoliko odvisno od okolja, v katerem otroci prebivajo, ponekod s skirojem pač ne bo mogoče narediti kakšne daljše poti. Na urbanih površinah so urejene tudi kolesarske steze, ki omogočajo enostavno prevažanje s skirojem.

Moramo pa upoštevati tudi nekatere nevarnosti, ki so jim otroci izpostavljeni kot udeleženci v prometu.

V vsakem primeru pa je skiro še vedno dobra alternativa za kotalke v tem, da ponuja zanimive možnosti za rekreacijo in druženje, kar je pogosto bolj pomembno kot funkcija transporta.

Otroci bodo znali skiro dobro izkoristiti, sploh če zanje izberemo ustrezno opremo. Spet je priporočljiva zaščitna oprema za skiro, da ne bo pri razigranih aktivnostih na skirojih prišlo do kakšnih poškodb, a kaj dosti dodatne opreme ne potrebujemo.

Je za otroke primeren tudi električni skiro?

V zadnjih letih so se močno uveljavili električni skiroji, ki so zelo praktični za prevažanje po mestu, pa tudi za zabavo in prosti čas. Seveda se tudi otroci dobro znajdejo na takšnih vozilih, ni pa nujno, da je dobra ideja za otroka izbrati električni skiro.

Izbira je odvisna od starosti in zrelosti otroka, pa tudi od predvidenega načina uporabe. To je lahko izredno uporabno prevozno sredstvo za vožnjo v šolo, če gre za nekoliko starejše otroke in za varno pot.

Opcije torej ne gre vnaprej zavrniti, češ da bo sodobna tehnologija otroka za kaj prikrajšala. Res pa je lahko tudi običajen skiro povsem spodobna izbira za igro in rekreacijo, še posebej pri mlajših otrocih.

Še sreča torej, da imamo na voljo kar pestro izbiro različnih skirojev, tako ali tako pa se lahko vedno odločimo tudi za kakšno drugo opremo za podobno rekreacijo.

Dobra izbira so tudi rolerji za otroke

Ob kotalkah in skirojih moramo gotovo omeniti tudi rolerje, ki jih imajo otroci zelo radi. Resda so zelo podobni kotalkam, a vseeno ponujajo čisto drugačno izkušnjo in so pogosto bolj zanimivi in atraktivni.

Primerni so za nekoliko starejše otroke, ki se na svojih nogah že dobro znajdejo in ne bodo imeli težav z vzdrževanjem ravnotežja na rolerjih. So pa tudi rolerji za otroke dobro prilagojeni začetnikom, sploh če posegamo prav po otroških modelih, ki so posebej pripravljeni za mlajše uporabnike.

https://www.youtube.com/watch?v=BrInXiKpVeg

Spletna trgovina G-sport ponuja izbiro med zanimivimi otroškimi modeli, ki so kot nalašč za prve rolerje. Običajno se odločamo za rolerje s štirimi kolesi in zanesljivo zavoro, takšna oprema omogoča varno učenje, še vedno pa so rolerji za otroke zelo zabavni in omogočajo praktično vse, kar dobimo tudi pri naprednejših rolerjih.

Poleg tega so otroški modeli običajno tudi precej poceni, za par bo treba odšteti le nekaj deset evrov. Glede na to, koliko zabave ponujajo rolerji otrokom, je to vsekakor zelo dobra investicija. Prav tako ne bo težko kupiti novega para, ko otrok svoje rolerje preraste ali pa postane dovolj spreten, da preizkusi tudi kakšne naprednejše modele.

Rolerji za otroke pozimi lahko postanejo drsalke

V zimskem času se otroci pogosto dolgočasijo, če vreme ne dopušča razvedrila na prostem. Po brozgi se ne morejo rolati, hitro pa spoznajo še druge ovire v tem letnem času.

A hkrati se odpirajo mnoge zanimive aktivnosti, ki jih lahko spoznavamo prav pozimi.

Predvsem se otroci radi drsajo, sploh če že imajo ustrezno opremo za to – nekateri rolerji za otroke imajo nastavek za drsalke, tako da ni treba iskati posebnih drsalk!