Morda vam v čeljusti manjkat en ali več zob, morda imate protezo, ki vas žuli ter povzroča nelagodje, morda so vam manjkajoči zobje še poslabšali vašo samozavest ter kakovost življenja. V vsakem primeru je dobro, da si najdete primerno zobozdravstveno pomoč – ekipo implantoloških strokovnjakov, ki lahko v relativno kratkem času odpravi vse vaše težave. Odlično mesto za reševanje tovrstnih težav je tudi zobozdravstveni center Babit.

V hiši odprtih vrat – v Babitu – se še kako zelo dobro zavedajo, da so v zadnjih nekaj desetletjih vsadki izjemno uspešno nadomestili prav vse zastarele metode ter tehnike reševanja težav z brezzobostjo. Nekoč so se za takšne težave na primer uporabljali mostički in proteze, dandanes pa je implantologija zelo napredovala – celo do te stopnje, da ni nobene potrebe po omenjenih zastarelih pripomočkih. Na mesto izgubljenega zobu se namreč po novem vstavlja oziroma vsadi zobni vsadek ali implantat.

Estetika in funkcionalnost

Zobni implantati so postali izjemno izpopolnjeni in zagotavljajo tako estetiko kot funkcionalnost. Oboje je značilnost naravnih zob. Vsem tistim pacientom, ki so izgubili čisto vse zobe, torej ni potrebno več nositi oziroma uporabljati nefunkcionalne proteze. Slednja lahko v ustih povzroča precej nelagodja. Vsekakor je to izvrstna novica, ker vsak, ki je kdaj koli poprej nosil protezo, natančno ve, kako slabo to lahko vpliva tudi na splošno kakovost življenja.

V zobozdravstvenem centru Babit svojim pacientom omogočajo, da lahko v čim hitrejšem času pridejo do daleč najboljših rezultatov in seveda do povrnitve nasmeha. Ekipa implantoloških strokovnjakov namreč naredi čisto vse, kar je v njihovi moči, da bi lahko svojim strankam zmanjšali stres in število nepotrebnih obiskov v ordinaciji. To jim omogoča vrhunska implantologija oziroma implantološke rešitve, prav tako tudi spa tretmaji, ki omogočijo precej hitrejše zaraščanje in ne nazadnje tudi celjenje po samem stomatološkem posegu.

Moderna implantologija nima alternative

Splošno znano je, da sodobna implantologija zmore rešiti vse težave z zobmi. Slednje je vrhunska novica, ker se včasih pacienti niti dobro ne zavedajo, koliko jih lahko v resnici stane izguba samo enega zobu v čeljusti. Na mestih, kjer manjka zob, se namreč prične kost izjemno hitro tanjšati ter umikati. Posledično je v takšni situaciji najboljša rešitev zagotovo vgradnja zobnega vsadka oziroma implantata.

Kljub temu se večina ljudi še vedno ne zaveda omenjenega in se zato leta in leta izogibajo obisku stomatologa. Neredko zato izgubijo vse zobe. V tem primeru je torej govora o brezzobosti – delni ali totalni. A tudi za tovrstne težave Babit ponuja učinkovite rešitve.

Življenjska doba zobnih vsadkov

Številne paciente seveda zanima, kolikšna je življenjska doba zobnih vsadkov. Statistika kaže na precej dobre rezultate: zobni implantati so v kar 90 % lahko kakovostni še 10 let po sami vstavitvi. Morda se največ zapletov kaže prva leta po vsaditvi, nato pa se krivulja počasi ustali.

Kljub dolgi dobi zobnega vsadka je treba ob tem poudariti, da na to v veliki meri vpliva temeljita in pravilna ter redna ustna nega. K temu lahko zelo dobro pripomoreta tudi zobozdravnik ter ustni higienik oziroma ustna higieničarka. V Babit so zato vabljeni vsi pacienti z implantati – na prilagojene kontrolne pregled. Ti so lahko izvedeni tudi z rentgenom. Ob morebitnih zapletih vedno pravočasno ukrepajo.